Известие

Collapse
No announcement yet.

не ми работи вентилатора на парното??

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Alfa User Покажи съобщение
    Именно за това казах да се провери самото моторче и управлението му. Моят проблем беше абсолютно същия, а причината беше липса на "+" към моторчето - не от блока му за управление, а тотално. Затова подсказах и решението
    + са идва от бушон които е в кутията в дясно от радиатора
    бушона е специален(дори не знам дали вече се продават такива) захваща се с 2 гайки и представлява метална пластина

П.П. относно релето което е на бушоното табло сте в грешка
    то захранва само моторчетата на клапите и другите малки консуматори по управлението на вентилацията
    Last edited by голямата риба; d.m.y г., 22:54.

Comment

Първоначално публикувано от голямата риба Покажи съобщение
      + са идва от бушон които е в кутията в дясно от радиатора
      бушона е специален(дори не знам дали вече се продават такива) захваща се с 2 гайки и представлява метална пластина

П.П. относно релето което е на бушоното табло сте в грешка
      то захранва само моторчетата на клапите и другите малки консуматори по управлението на вентилацията
      е аз пък смених кабела от релето на буш.табло до вентилатора и сега бичи на пълна мощност....

Comment

винтелатор

колеги и аз 6те се вклу4а в темата преди една седмица ми спря перката на вентелатора ходих на маистори но ни6то не можаха дами кажат апак за зимането на пари са супер аман от бг маистори ве4е нз кво да правя писнами от тази алфа

Comment

Преди всичко положи малко усилия в писането. Ползвай малки, големи букви и препинателни знаци. Не е лошо да запомниш, че 4 и 6 не са букви.
          0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
          Автогаз сервиз-
          http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

Първоначално публикувано от trinka Покажи съобщение
            колеги и аз 6те се вклу4а в темата преди една седмица ми спря перката на вентелатора ходих на маистори но ни6то не можаха дами кажат апак за зимането на пари са супер аман от бг маистори ве4е нз кво да правя писнами от тази алфа
            купи си голф 2....щом ти е писнало)..чети отгоре де

Comment

+1 за този проблем. Случи се днес по обяд - установих че скалата на климатроника шава, но перка не повява! Засега знам че бушоните в купето са здрави и мотора на вентилатора работи. Тия дни ще разгледам стига ли + до управлението на вентилатора и ще видя тогава и бушона отпред до радиатора.

Даването на газ, води до пристрастяване!
              Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
              Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

update: сега отново свалих управлението на вентилатора (колата е с климатроник). При мен ту работи, ту не, като повече не работи . Оказва се че е студена спойка на самото управление и то точно откъдето идва захранването към него (3-те дебели кабела). 12 волта винаги идват до схемата, но перката не се върти. Сега ще презапоя и ще пиша, като всичко е наред!

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

При мен буксата се беше стопила (с трите дебели кабела) и окъсяваше, следствието е доста неща изгорели по платката. Смених я с втора употреба, комплект с буксата и всичко е ок.
                  Arena Coast Customs

Comment

Първоначално публикувано от Pastora Покажи съобщение
                    При мен буксата се беше стопила (с трите дебели кабела) и окъсяваше, следствието е доста неща изгорели по платката. Смених я с втора употреба, комплект с буксата и всичко е ок.
                    Ами предполагам че и при мен можеше да тръгне натам да се стопява - лошата ел. връзка винаги води до висока температура в самия ел.контакт и стопяване на околността .

Оказа се че не е само това. Липсваше постоянният + към вентилатора. Затова се насочих към таблото отпред до радиатора. Там има един пластинчест бушон, който се оказа че е прекъснал, но не изгорял, а просто прекъснал от години свиване и разширяване от температурата!
                    Това сложи край на мъката ми с вентиалтора на купето. Вече работи в норма.
                    Last edited by Furious 155; d.m.y г., 17:55.

Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Супер,че реши проблема
                      Alfa 155 1.7,1.8 ex
                      Alfa 166 2.4 3 ex
                      155 1.8 MY 95 sport

Comment

Working...
                      X